Vijf jaar Pulse Ensemble

11 mei 2014 vond het allereerste concert van het Pulse Ensemble plaats, op Moederdag in het kleine kerkje in Blauwkapel. Inmiddels heeft het Pulse Ensemble heel wat levenservaring opgedaan, vijf jaar maar liefst. Dat vieren we met twee jubileumconcerten op 9 en 10 mei, op een dag na vijf jaren later. We brengen misdelen uit de allereerste volledige, polyfone mis ooit geschreven, de Messe de Nostre Dame van dichter, musicus en diplomaat Guillaume de Machaut, daarnaast muziek van de vroeg-Nederlandse polyfonisten Nicolas Gombert en Josquin des Prez en daar zetten we muziek van alle tijden tegenover. We bezingen het hemelse en het aardse, organiseren de chaos en nemen u mee op onze roerige pelgrimstocht.

Speciaal voor onze concerten schrijft dirigent, componist en Vlaming Kurt Bikkembergs nieuwe muziek, die we dan voor het eerst ten gehore zullen brengen. Een unieke gelegenheid, misschien de enige in lange tijd, om kennis te maken met dit ongehoorde werk. Door het gebruik van experimentele technieken, maar steeds geworteld in de traditie, probeert hij vernieuwing te brengen in de hedendaagse, religieuze, vocale muziek. 
Jurn Tjoa, winnaar van het Prinses Christina Concours 2014, begeleidt op de piano en speelt solowerk. Hij studeert momenteel bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam.

Vijfjarig jubileum van het Pulse Ensemble: Pelgrimage

https://www.facebook.com/events/470576413479819/

Donderdag 9 mei om 21:00 uur in de Onderwegkerk Blauwkapel, Kapeldwarsweg 21, Utrecht

Vrijdag 10 mei om 21:00 uur in de Sint-Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, Utrecht

Toegang: vrijwillige bijdrage
Reserveren is mogelijk door een mail te sturen naar info@pulseensemble.nl, waarin u het aantal personen vermeldt en de datum waarop u komt.

Poster: Willem Peek, 2019