Reisverslag

’s Zomers volgt het Pulse Ensemble de zon, met de mensenstroom mee, om op stille, overhitte pleinen de stugge culturele reiziger te verwelkomen onder poorten naar middeleeuwse kerken, of om in drukke winkelstraten het slenterend publiek af te leiden van uitgestalde prullaria en kostbaarheden. Het heeft de gezangen geleid naar vele steden en dorpen in Frankrijk, Spanje en Italië, op de routes van Sint Jacob en Sint Franciscus, waar we zongen in kerken en kloosters, onder meer in Vézelay, Lourdes, Bayonne en Assisi.

In augustus 2018 begaven we ons op de paden van Sint Franciscus in Italië. In Assisi hebben we de mis gezongen in de Basilica di San Francesco en de Basilica di Santa Chiara, de belangrijkste kerken in Assisi, gewijd aan de twee innig liefhebbende heiligen. Hier vindt u daarvan wat beeldmateriaal, de mis in de Santa Chiara: 

Op onze reis namen we ook deel aan twee concerten van het Francigena International Arts Festival, met dank aan de Utrechtse delegatie onder leiding van Cris Duindam. Verder heeft Don Antonio, priester in het dorpje Montalcino, ons uitgenodigd om te zingen tijdens de speciale viering van Ferragosto, Maria ten Hemelvaart, dat in Italië uitbundig wordt gevierd. Voor 2019 zijn we nog op zoek naar een nieuwe reisbestemming.

Sérénade d’hiver (Saint-Saëns, Camille), augustus 2018 in Montalcino, Italië