Lezing: Maria Moeder van de Kerk

Op Tweede Pinksterdag zal voor het eerst het nieuwe liturgische feest ‘Maria Moeder van de Kerk’ gevierd worden. Morgen, van 15:00 tot 16:30 uur, zal er in Utrecht een bijeenkomst worden waar wordt verteld wat dit feest inhoudt. Het Pulse Ensemble zingt enkele liturgische gezangen tijdens de bijeenkomst. Deelname is gratis, inschrijving is verplicht en kan via deze link: https://www.tilburguniversity.edu/…/event-een-nieuw-mariaf…/

Pulse in Lille en Saint Omer

Tijdens het weekend van moederdag was het Pulse Ensemble mee met de koorreis van het Kathedrale Koor Utrecht naar Lille en Saint Omer, daar maakte organist Wouter van Belle deze foto.

32677424_799307023597180_7647010771687178240_o

Concert: De zeven boetepsalmen van koning David

Op woensdag 29 maart zal het Pulse Ensemble een concert ten gehore brengen in het Ariënsinstituut te Utrecht. Op het programma staan de zeven aan koning David toegeschreven boetepsalmen. In deze psalmen staan schuld en boetedoening centraal. U bent van harte welkom!

Locatie: Ariënsinstituut, Keistraat 9 Utrecht
Datum en tijd: woensdag 29 maart, 20:00 uur
De toegang is gratis, na afloop zal er mogelijkheid zijn tot het geven van een vrijwillige bijdrage.
Ook bent u welkom om met ons na te praten tijdens de borrel na het concert.

Affiche boetepsalmen
Berouwvolle David kiest uit drie plagen, Pieter Fransz. de Grebber, opmaak: Willem Peek

Het ensemble zingt werken van verschillende componisten, zoals Antonio Lotti en Orlando de Lasso. Sommige stukken zullen worden begeleid op de luit, en er zullen enkele delen op Gregoriaanse wijze worden gezongen.

Pulse bij het 100e ‘Pindaconcert’

Op Halloweenavond 31 oktober heeft het Pulse Ensemble het zogeheten ‘Pindaconcert’ bij Kees Wennendonk opgeluisterd met een aantal stukken, passend bij de thematiek van de datum. Het was een mooi uiteenlopend geheel, met jazz, animatiefilms, verhalenvertellers én het Pulse Ensemble.keeswennendonk

Boat-people: The island and the fortress

Op 29 juni heeft het Pulse Ensemble meegewerkt bij een ‘Live Film Performance’ van Olivier Delebecque, student aan de Amsterdamse filmacademie. In deze actuele film, waarbij het publiek kijkt en tegelijkertijd figureert in de film, vormde het Pulse Ensemble de acteursgroep, met momenten van zang.

Olivier Delebecque over zijn film: “It found its origin in the necessity for me to bring the missing bodies of the screen into the film theater and to propose an other relation with an audience through both a biological and spiritual act.”

Lees meer over Boat-People op https://www.eyefilm.nl/film/keep-an-eye-mg-boat-people. De film is vertoond op 1 en 2 oktober in Amsterdam.

Fortress.Still016reframed

Uitvoering solopartijen Requiem van Gounod

In het kader van de Dodenherdenking heeft het NAS Orkest Nieuwegein het Requiem van Gounod uitgevoerd, dat plaatshad op 4 mei, alsook op 3 mei, in de Barbarakerk te Nieuwegein. Het Pulse Ensemble zong de solopartijen, samen met Marijke Mulder. Het ensemble heeft ook nog een aantal andere stukken uitgevoerd.

pulsenieuwegein