Steun ons eerste album

In maart 2020 neemt het Pulse Ensemble een eerste album op, waarbij de grote storm van 1674 centraal staat. Tijdens deze storm, die destijds ’t Schrickelik Tempeest genoemd werd, stortte het middenschip van de Utrechtse Domkerk in en verloren vele andere kerken in Nederland hun toren. Het was Geert Groote, de grondlegger van de Moderne Devotie, die deze breuk net niet heeft voorspeld: in zijn traktaat Contra Turrim Traiectensem (1374) profeteert hij het ineenstorten van de Domtoren, die nog altijd fier overeind staat. Op de cd bezingen we het bouwen van torens en bewenen we het ineenstorten van menselijke bouwwerken, met muziek van Nederlandse en Vlaamse componisten. Er zullen onder meer de werken Mille regretz van Josquin des Prez en het speciaal voor ons door Kurt Bikkembergs geschreven Canzone 164 di Francesco Petrarca op verschijnen, en daarnaast veel muziek van Utrechtse bodem: een gregoriaanse sequens ter ere van Sint-Maarten uit het Prosarium (gezangenboek) van de Mariakerk, het onlangs gereconstrueerde polyfone Gloria uit de Utrechtse fragmenten, een Nederlandstalig lied uit het zangboek van het voormalige Agnietenklooster en een werk van de negentiende-eeuwse Domorganist Richard Hol. We hopen het album in juni te kunnen presenteren.

Om de opnamen en de productie mogelijk te maken doen we een beroep op onze achterban: uw steun helpt ons namelijk de opnames in hoge kwaliteit te realiseren. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken voor onze persoonlijke verzorging tijdens de opnamen, het drukken van de cd en boekjes en het financieren van de muzikaal adviseurs en de technicus. Voor meer informatie hierover kunt u met ons persoonlijk contact opnemen, of ons berichten via info@pulseensemble.nl. Wij stellen uw steun zeer op prijs!

Sponsoring
● €10,- | Voorbestelling van de CD
● €25,- | Gepersonaliseerde CD
● €50,- | De film Storm op komst, over het
maken van de CD (en al het bovenstaande)
● €250,- | Een erevermelding in het CD-boekje
(en al het bovenstaande)
● Vanaf €500,- | Een optreden van het Pulse
Ensemble (en al het bovenstaande).

Details over de opname
De CD wordt opgenomen in maart 2020 in de Onderwegkerk Blauwkapel te Utrecht. Dirigent-componist Kurt Bikkembergs adviseert over de muzikale regie van de opnamen. Leo Knikman verzorgt de opnametechniek en de CD-productie.

Stemmen: Stijn Claerhoudt, Willem Peek, Daan van der Schaft, Ernesto Schuddeboom en, voor de solo in Richard Hols Gebed in den Storm, Ruben Timmer.
Instrumenten: Wouter Lucassen (theorbe), Ernesto Schuddeboom (luit), Juun Voorhoeve (viola da gamba).

Afsluiting van het jubileumconcert op 10 mei 2019 in de Sint-Gertrudiskathedraal, Utrecht.